top of page

SVÆRE 
FØLELSER

Svære følelser, er de følelser som kan være svære at udholde. Svære følelser er ikke de samme for forskellige mennesker. Nogle mennesker har det måske særligt svært ved at være kede af det, andre kan ikke tillade sig selv at være vrede. Svære følelser opleves som smertefulde og uudholdelige og derfor prøver vi nogengange at komme væk fra dem. Vi pakker dem væk, fortrænger dem, lukker af for dem, afleder os selv, dulmer os eller andet.

brand

Områder

Ensomhed

Tristhed

Vrede

Skyld 

Skam

Sorg

Ensomhed

Ensomhed er en smertelig følelse. Alle mennesker har brug for at have nære relationer og høre til, når vi ikke har det, gør det ondt. 

Vrede

Vrede er en følelse mange mennesker er udfordret af. Vreden kan udfordre på mange forskellige måder. Nogle mennesker kan ikke mærke vreden og mangler den. Andre oplever at den er overvældende og altopslugende.

Sorg

Sorg er en nødvendig følelse, hvis man skal kunne hele efter et tab. Det kan være svært at lade sorgen få plads, måske er det uvandt at være ked af det, måske er det skræmmende at give sig til sorgen, for hvad hvis jeg forsvinder i den og aldrig kommer ud igen.

Tristhed

Følelsen af at være trist og modfalden, at livet ikke rigtigt spiller. At være tynget ned af tanker og følelser uden at kunne ryste sig fri. Fanget i en trist stemning.

Forkerthed

Følelsen af at være forkert, kan virke lammende og forhindre os i at leve det liv vi ønsker og gøre de ting vi drømmer om. Forkertheden kan melde sig i mange forskellige situationer i livet, men oftes i relation til andre mennesker

Skyld

Skyld er en meget svær og smertefuld følelse at bære på. Skyld kan ofte være forbundet med skam og selvbebrejdelse og at kunne tale om skyldfølelsen i et trygt rum, med en terapeut som forstår og kan give plads til det som er svært, kan være med til at lette og nuancerer skyldfølelsen.

KONTAKT OS

ARNESTEDET

Østerbrogade 56D, Stuen

2100 København Ø

kontakt@arnestedet-kbh.dk

Telefon: 24 67 88 49

  • Facebook - Hvid Circle

Tak for din henvendelse.

bottom of page