top of page

TERAPI
FOR UNGE

Ungdommen kan være en tid med store personlige og sociale udfordringer. Relationer som bliver til og opløses igen, store og vigtige valg. Måske går du rundt med en oplevelse af at alle andre end du selv har styr på livet. Det kan føles ensom at have det sådan. Det kan også være svært at turde dele de svære tanker og følelser med andre, for hvad nu hvis ingen andre vil kunne genkende dem? I terapien får du mulighed for at dele det som er svært, uden at blive gjort forkert.

Terapi for unge.jpg

Områder

Identitet

Selvværd

Angst

Forventningspres

Selvskade

LGBTQ+

Identitet

Hvem er jeg? Hvad er min plads her i livet. Hvem og hvad skal jeg bruge min tid på? Det hører med til ungdomslivet at træffe en masse valg. De valg, du træffer, siger noget om, hvem du er. Fx hvilken uddannelse eller job, du vælger. For nogle unge kan denne valgfrihed opleves som stressende eller tyngende. Det er ganske normalt og helt forståeligt. Uanset hvad, er det nødvendigt at tage hånd om det, du føler og dele tankerne med nogen. 

Angst

Angst kan gøre det svært at leve et fuldt ungdomsliv og kan føles som en begrænsning af livets muligheder. Angst kan handle om noget meget konkret eller opleves som en difus og skræmmende følelse i kroppen -et angstanfald. I terapi kan du få hjælp til at forstå dine kropslige reaktioner bedre og på den måde finde ud af hvordan du kan være en støtte for dig selv, når angsten banker på.

 

Selvskade

Selvskade kan være en måde at distrahere sig selv fra alt det som føles svært og overvældende indeni. Selvskade kan være en måde at vise andre hvor ondt det gør indeni, uden at bruge ord, hvis det er for svært at forklare. Selvskade kan for en kort stund, lindre den psykiske smerte. Terapien kan skabe et rum for at tale om nogle af de svære følelser og tanker, der kun kortvarigt lindres ved at gøre skade på sig selv. 

Forventningspres

Forventningspres kan komme både udefra og indefra. Gør jeg det rigtige? Gør jeg det godt nok? Kan jeg leve op til andres forventninger og til mine egne. Følelsen af pres og stress er noget mange unge kan nikke genkendende til. Ofte kan det stå i vejen for at mærke hvad man egentlig selv har brug for eller lyst til. 

Selvværd

Jeg er ikke god nok! Jeg slår ikke til! De andre kan ikke li’ mig! Jeg ser forkert ud! Kampen mod en indre hård stemme, er noget mange kender til, men måske ikke snakker om. Det er hårdt at leve med, og det suger af livsenergien og går ud over relationen til sig selv og andre.

Køn og seksualitet

Mange unge er i tvivl om deres seksualitet og kønsidentitet. Man kan føle sig forkert eller være i tvivl om, hvem man er, eller føle, at man ikke passer ind. Mange oplever, at det er svært at håndtere sine tanker om seksualitet. Derfor kan det være en god idé at tale med nogen om de ting, der fylder. Hvis man går med tankerne alene uden at få støtte fra forældre eller fagpersoner, kan det føre til lavt selvværd, hvilket endvidere kan føre til problemer med angst eller  depression. 

KONTAKT OS

ARNESTEDET

Østerbrogade 56D, Stuen

2100 København Ø

kontakt@arnestedet-kbh.dk

Telefon: 24 67 88 49

  • Facebook - Hvid Circle

Tak for din henvendelse.

bottom of page